Bel 075 684 49 79

Geperforeerde plaat RVS

Filter

Een geperforeerde plaat van rvs is een roestvaststalen plaat met gaatjes. Almetaal heeft ook geperforeerd aluminium, staal, sendzimir verzinkt staal en messing. Geperforeerd roestvaststaal is in diverse diktes leverbaar. Almetaal beschikt over een van de grootste assortimenten geperforeerd rvs van Europa. Met onze voorraad van ruim 1.500 verschillende soorten artikelen kunnen we snel leveren.

Lees meer
Strekmetaal

Producten

Geen producten gevonden.

Wij bespreken graag uw specifieke wensen om u het juiste materiaal te kunnen leveren.

Neem contact met ons op via 075 684 49 79 of mail ons met uw verzoek.

Over rvs

Rvs of roestvaststaal is een legering ;van o.a. ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Er is pas sprake van roestvaststaal bij minimaal 11 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof. De hoeveelheid koolstof bepaalt de hardheid van het staal.

De bovenste laag van roestvast materiaal sluit het onderliggende materiaal goed af, waardoor er meestal geen verdere roestvorming plaatsvindt of de roestvorming vertraagd wordt. Roestvast staal wordt soms roestvrij staal (RVS) genoemd, maar dat dekt de lading niet. Staal zonder roest is ook roestvrij en bovendien kan rvs onder bepaalde omstandigheden wel degelijk roesten. Veel roestvaste staalsoorten zijn bijvoorbeeld zeer gevoelig voor chloor.

Toepassingen geperforeerde plaat van rvs

De specialisten van Almetaal maken elke geperforeerde plaat van roestvaststaal vakkundig op maat voor u. Desgewenst kunnen we de platen na laten behandelen door o.a. poedercoaten, ontvetten, of elektrolytisch polijsten.

U heeft de keuze uit diverse gatvormen en gatgroottes. Naast ronde en vierkante gaten is het ook mogelijk om te kiezen voor een sleufperforatie of een decoratieve perforatie.

Een rvs perforatieplaat met ronde gaten wordt o.a. gebruikt om producten en materialen te zeven, bijvoorbeeld in de agrarische sector en de recycling. In de IT-sector is een perfoplaat met ronde gaten vaak voor akoestiek en veiligheid en in de IT-sector dient een gatenplaat veelal als afscherming en voor ventilatie. Verder zie je geperforeerd metaal met ronde gaten ook geregeld als panelen in balkons en balustrades.

Een roestvaststalen perforatieplaat met vierkante gaten heeft een hoge doorlaatbaarheid en is daardoor ideaal voor ventilatie en beveiliging. Daarom worden platen met vierkante perforaties veel gebruikt in de machinebouw.

Roestvaststalen platen met een sleufperforatie zijn o.a. voor het sorteren en drogen van graan en om materialen te zeven.

Een rvs perfoplaat met decoratieve gaten dient veelal als zonwering, afdekplaat of gevelbekleding.

Meer informatie over een geperforeerde plaat van rvs

Wenst u meer informatie over de prijs van een rvs geperforeerde plaat of wilt u geperforeerd rvs kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bij Almetaal krijgt u advies op maat over elke geperforeerde plaat!

Contact.

Telefoon: 075 684 49 79

Wij kunnen veel voor u betekenen! Onze specialisten staan u graag bij voor meer informatie en een deskundig advies. Bel ons via 075 684 49 79, gebruik onderstaand contactformulier, of mail ons rechtstreeks via almetaal@almetaal.com.

Hartelijk dank voor uw bericht.
We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Verstuur Bericht

Contactgegevens

Almetaal B.V.
Westeinde 11
1511 MA Oostzaan

Telefoon: 075 684 49 79

E-mail: almetaal@almetaal.com