Bel 075 684 49 79

Geperforeerde plaat Aluminium

Filter

Een geperforeerde plaat van aluminium is een aluminium plaat met gaatjes. Almetaal beschikt over een van de grootste assortimenten geperforeerd aluminium van Europa. Met onze voorraad van ruim 1.500 verschillende soorten artikelen kunnen wij snel leveren. Almetaal heeft ook geperforeerde platen in staal, sendzimir verzinkt staal, rvs (roestvaststaal) en messing. Geperforeerd aluminium is in diverse diktes leverbaar.

Lees meer
Strekmetaal

Producten

Geen producten gevonden.

Wij bespreken graag uw specifieke wensen om u het juiste materiaal te kunnen leveren.

Neem contact met ons op via 075 684 49 79 of mail ons met uw verzoek.

Over aluminium

Aluminium is een zilverwit, buigzaam metaal. De ertsvorm van aluminium is bauxiet. Uit 4 ton bauxiet kan 2 ton aluminiumoxide worden gemaakt en daaruit wordt weer 1 ton aluminium geproduceerd.

Aluminium is licht, slijtvast en bestendig tegen roest. Aluminium roest (oxydeert) echter wel als het in aanraking komt met zuurstof, maar de oxydelaag is egaal en gesloten zodat het onderliggende materiaal niet meer verder kan roesten. Door inwerking van lucht in combinatie met vocht kan dit roesten echter wel verdergaan. Er is dan sprake van zogeheten witroest. Verder is aluminium een goede geleider, het vonkt niet en het laat zich relatief eenvoudig vormen.

Toepassingen geperforeerde plaat van aluminium

De specialisten van Almetaal maken elke geperforeerde plaat van aluminium vakkundig op maat voor u. Desgewenst kunnen we de platen na laten behandelen door o.a. poedercoaten, ontvetten, anodiseren of (elektrolytisch) polijsten .

U heeft de keuze uit diverse gatvormen en gatgroottes. Naast ronde en vierkante gaten is het ook mogelijk om te kiezen voor een sleufperforatie of een decoratieve perforatie.

Een aluminium perforatieplaat met ronde gaten wordt o.a. gebruikt voor ventilatiedoeleinden.  In de bouw is een perfoplaat met ronde gaten vaak voor akoestiek, ventilatie en veiligheid en decoratie. En in de IT-sector dient een gatenplaat veelal als afscherming en voor ventilatie. Verder zie je geperforeerd aluminium met ronde gaten ook geregeld als panelen in balkons en balustrades.

Een aluminium perforatieplaat met vierkante gaten heeft een hoge doorlaatbaarheid en is daardoor ideaal voor ventilatie en beveiliging. Daarom worden platen met vierkante perforaties veel gebruikt in de machinebouw.

Aluminium platen met een sleufperforatie zijn voornamelijk bedoeld als decoratieve afscherming of bekleding.

Een aluminium perfoplaat met decoratieve gaten dient veelal als zonwering, afdekplaat of gevelbekleding.

Meer informatie over een geperforeerde plaat van aluminium

Wilt u een geperforeerde plaat van aluminium kopen of wenst u meer informatie over de prijs van een aluminium plaat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bij Almetaal krijgt u advies op maat over elke geperforeerde plaat!

Contact.

Telefoon: 075 684 49 79

Wij kunnen veel voor u betekenen! Onze specialisten staan u graag bij voor meer informatie en een deskundig advies. Bel ons via 075 684 49 79, gebruik onderstaand contactformulier, of mail ons rechtstreeks via almetaal@almetaal.com.

Hartelijk dank voor uw bericht.
We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Verstuur Bericht

Contactgegevens

Almetaal B.V.
Westeinde 11
1511 MA Oostzaan

Telefoon: 075 684 49 79

E-mail: almetaal@almetaal.com