Bel 075 684 49 79

Geperforeerde plaat Messing

Filter

Een geperforeerde plaat van messing is een messing plaat met gaatjes. Almetaal heeft ook geperforeerde platen in aluminium, staal, sendzimir verzinkt staal en roestvaststaal. We beschikken over een van de grootste assortimenten geperforeerd messing van Europa. Met onze voorraad van ruim 1.500 verschillende soorten artikelen kunnen we snel leveren. Geperforeerd messing is in diverse diktes leverbaar.

Lees meer
Strekmetaal

Producten

Geen producten gevonden.

Wij bespreken graag uw specifieke wensen om u het juiste materiaal te kunnen leveren.

Neem contact met ons op via 075 684 49 79 of mail ons met uw verzoek.

Over messing

Messing of geelkoper is een legering van koper en zink. Het percentage zink varieert van 5 tot 45%. Andere legerende elementen zijn tin (1 tot 5%), lood (0,1 tot 7%), nikkel, ijzer en aluminium. De toevoeging van zink aan koper verlaagt het smeltpunt, de dichtheid, het warmte- en elektrisch geleidingsvermogen en de elasticiteit. Het zink verhoogt de hardheid en de weerstand van het koper.

We onderscheiden o.a. alfamessing en bètamessing. In alfamessing zit minder dan 40% zink, waardoor het flexibel is en koud kan worden gesmeed. In bètamessing zit wat meer zink en het is daardoor harder en sterker en kan alleen heet gesmeed worden.

Toepassingen geperforeerde plaat van messing

De specialisten van Almetaal maken elke geperforeerde plaat van messing vakkundig op maat voor u. Desgewenst kunnen we de platen na laten behandelen door o.a. poedercoaten, ontvetten, verzinken, anodiseren of elektrolytisch polijsten .

U heeft de keuze uit diverse gatvormen en gatgroottes. Naast ronde en vierkante gaten is het ook mogelijk om te kiezen voor een sleufperforatie of een decoratieve perforatie.

Een messing perforatieplaat met ronde gaten wordt o.a. gebruikt om producten en materialen te zeven, bijvoorbeeld in de agrarische sector en de recycling. In de IT-sector is een perfoplaat met ronde gaten vaak voor akoestiek en veiligheid en in de IT-sector dient een gatenplaat veelal als afscherming en voor ventilatie. Verder zie je geperforeerd metaal met ronde gaten ook geregeld als panelen in balkons en balustrades.

Een messing perforatieplaat met vierkante gaten heeft een hoge doorlaatbaarheid en is daardoor ideaal voor ventilatie en beveiliging. Daarom worden platen met vierkante perforaties veel gebruikt in de machinebouw.

Messing platen met een sleufperforatie zijn o.a. voor het sorteren en drogen van graan en om materialen te zeven.

Een messing perfoplaat met decoratieve gaten dient veelal als zonwering, afdekplaat of gevelbekleding.

Meer informatie over een geperforeerde plaat van messing

Wenst u meer informatie over de prijs van een messing geperforeerde plaat of wilt u geperforeerde platen van messing kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bij Almetaal krijgt u advies op maat over elke geperforeerde plaat!

Contact.

Telefoon: 075 684 49 79

Wij kunnen veel voor u betekenen! Onze specialisten staan u graag bij voor meer informatie en een deskundig advies. Bel ons via 075 684 49 79, gebruik onderstaand contactformulier, of mail ons rechtstreeks via almetaal@almetaal.com.

Hartelijk dank voor uw bericht.
We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Verstuur Bericht

Contactgegevens

Almetaal B.V.
Westeinde 11
1511 MA Oostzaan

Telefoon: 075 684 49 79

E-mail: almetaal@almetaal.com